Antara 5 Pasangan Kahwin Campur Yang Popular Di MALAYSIA…

gambar hiasan

Orang tua-tua kata, cinta itu buta. Setiap perbezaan, yakni dari segi rupa paras, harta mahupun pangkat dan darjat tidak pernah diendah sementelah pasangan bercinta akan berusaha untuk kekal bersama. Namun, bagaimana pula percintaan yang melibatkan perkara lebih serius dan memerlukan pengorbanan kepercayaan agama?

Umumnya, perkahwinan campur sudah pun wujud sejak berzaman dahulu. Ketika di zaman kesultanan Melayu dahulu, perkahwinan antara puteri atau putera kerajaan Melayu dirancang dengan waris pemerintah negeri Arab dan China demi meluaskan kuasa atau melebarkan sayap perniagaan. Kahwin campur moden kini terbahagi kepada tiga kategori iaitu kahwin campur antara kaum, kahwin campur antara negara dan kahwin campur antara agama. Ada keistimewaannya apabila berkahwin campur ini.

loading...

Saya selalu follow mereka ini dan melihat bagaimana mereka adaptasikan kehidupan Islam dalam hidup mereka. Budaya yang berlainan dan kini agama yang sama menyatukan mereka.

Perkahwinan campur merupakan satu BONUS dan banyak kelebihan untuk sesebuah institusi keluarga. Semoga mereka ini berbahagia hingga ke jannah.

loading...
gambar hiasan

Berkahwin dengan gadis German dan kini dikurniakan 2 orang cahaya mata, Aminah dan Azali. Saya suka tengok video anak-anaknya!

Berkahwin dengan pemuda Sweden dan baru sahaja dikurniakan seorang cahaya mata, Dhuhaa Sophea Stumbrys. Melting tengok! Pagi-pagi mesti si ibu pasangkan alunan ayat-ayat Al-quran untuk Sophea.

SUMBER

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*