Cas Tak Masuk-Masuk, Bila Buka Dalam Bukan Bateri Tapi Pasir – ”Powerbank Promosi Katanya, Jual Murah-Murah,”

Kisah penipuan alatan elektronik terutamanya melibatkan powerbank ini bukanlah perkara baru di malaysia, pernah heboh sebelum ini namun ianya dilihat sepi seketika.

Powerbank tiruan ini merupakan produk yang merbahaya kerana tidak mendapat kelulusan boleh digunakan daripada pihak MCMC, selain itu barangan tiruan ini menjadi punca

loading...

Namun, baru-baru ini ianya kembali diperkatakan kembali selepas tersebar video tular, berlaku kepada seorang pengguna Facebook bernama Rahayu Che Romli.

Menurut beliau, dia membeli powerbank berkenaan di sebuah RnR ketika dalam perjalanan ke Terangganu, dia membeli powerbank berkenaan selepas powerbanknya tertinggal di rumah.

loading...

Bila menggunakan powerbank yang dibelinya berharga Rm25 itu tidak boleh digunakan dengan baik, dia membuka untuk melihat bateri powerbank berkeaan, apa yang ditemuinya amat mengejutkan, jom lihat.

Selain beliau, ramai juga berkongsi pengalaman terkena seperti ini, antaranya pengguna Facebook bernama Megat Kembara berkongsi di laman Facebooknya, powerbank yang sama dibeli oleh rakannya di sebuah pasar lambak dengan harga lelong Rm10, jadi nasibnya pun sama seperti pengguna Facebook di atas.

Jadi, kepada mereka diluar sana, berhati-hatilah bila jumpa barang-barang murah ini, jangan terkena lagi dengan mereka yang tidak bertanggungjawab ini. – Siakapkeli.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*